30 Mayıs 2007

Etli Biber Dolma



Malzemeler:
15 orta boy dolmalık biber
500 gr kıyma
Yarım su bardağı pirinç
2 soğan
3 domates
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu
Tuz, sıvı yağ, su

Yapılışı:
-Biberleri yıkayıp, kapaklarını resimdeki gibi kesin. İçlerini temizleyin. En altlarındaki çiçek kalıntısını temizleyin ve ince bir yarık açın.
-Soğanları ince ince doğrayın. 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte, kapaklı bir tavaya alın. Kavurun.
-Ayıklayıp, yıkadığınız pirinçleri ve 1,5 su bardağı sıcak suyu kavrulan soğanlara ekleyin. Kapağını kapatıp, altını kısın. 7-10 dakika, suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın.
-Kıymayı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Karıştırın.
-1,5 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi koyun.
-Kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığınız domatesleri de ekleyin. Dolmamızın içi hazır.
-İçi, temizlediğiniz biberlere paylaştırın. Kapaklarını kapatıp, tencerenize dizin. (Dolmalık biberin yanında, dilerseniz içini oyarak temizlediğiniz kabak, domates gibi sebzeleri de kullanabilirsiniz.)
-Kenarından olmak üzere, 2 su bardağı sıcak su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
-Kısık ateşte, biberler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. (Pişme süresi bibere göre değişebilir.)

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: