9 Mayıs 2007

Semiz Otu


Malzemeler:
1 kg semiz otu
1 soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça (tepeleme)
2 kesme şeker
Tuz, su

Yapılışı:
-Semiz otlarını temizleyin ve iyice yıkayın.(Yıkama suyunuza birkaç damla sirke koyarsanız, sirke çamurları ağırlaştırdığından, dibe çökmelerine neden oluyor ve daha kolay temizleyebiliyorsunuz.)
-Semiz otlarını, en son yıkadığınız sirkesiz suyun içinde bırakın.
-Soğanı, sıvı yağ ile birlikte tencerenize alın ve kavurun.
-Salçayı ekleyin. 2 dakika daha kavurun.

-Ayıklayıp, yıkadığınız pirinçleri ekleyin.

-Şekerleri koyun.

-Su içindeki semiz otlarını, elinizle sızdırarak (sıkmadan), tencerenize alın. Karıştırın.

-Tuzunu koyun. (Tuzunu koyarken hacmine aldanmayın. Piştiklerinde çok küçüleceklerdir.)

-Yarım su bardağı su ekleyin. Tencerenizdeki su, sık sık kontrol edilmeli, eğer bitmişse, yarım su bardağı kadar sıcak su eklenmelidir. Yoksa pirinçler tencerenin altına yapışacaktır.

-Pirinçleriniz pişene ve semiz otlarınız iyice yumuşayıp, renkleri değişene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
-Yoğurtla birlikte servis edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: