15 Mayıs 2007

Yalancı Su Böreği


Arkadaşlar bu böreği yiyip de tarifini istemeyen olmadı şimdiye kadar.

Hem çok kolay, hem ekonomik, hem bereketli, hem de tadı nefis... Daha ne olsun.
İçinde makarna olduğunu söylemeden, birkaç kişi üzerinde test ettim. Anlamadılar. Koyduğunuz harç sayesinde makarnalar bütünleşip tabakta yufka gibi duruyorlar.


Fırında makarna ve su böreğini seviyorsanız mutlaka deneyin. Servis ederken de ister çayın yanına börek olarak , ister yemeğin yanına makarna olarak kullanın. İnsan bir yemekten daha fazla ne ister?

Bu tarif, Sabah Gazetesinin haftasonu eklerinden birinden alınma...

Malzemeler:
2 adet yufka
1 yumurta
tepsiyi yağlamak için sıvıyağ


İç için

Malzemeler:

1 paket kelebek makarna

Tuz, su

500 gr beyazpeynir (Ben taciroğlu kullandım. Peyniriniz tam yağlı ve sert olmalı.)

50 gr tereyağı

Yarım demet maydanoz

İçin Yapılışı:

-Makarnanızı tuzlu suda, 10-12 dakika kadar haşlayın. Süzün.

-Genişce bir kaba alın. Sıcakken tereyağını koyun karıştırın.

-Peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin... İç malzememiz hazır!


Harcı İçin

Malzemeler:

3 yumurta

2 su bardağı süt

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

Harcın Yapılışı:

-Yumurtayı çatalla çırpın.

-Diğer malzemeleri ekleyip, karıştırın...Harç da hazır!




Böreğin Yapılışı:

-Yufkayı, yağladığınız tepsinize, kenarları taşacak şekilde serin.

-Makarnalı, iç karışımınızın yarısını, yufkanızın içine dökün.

-Harcın yarısını makarnaların üzerine, kaşıkla gezdirin.

-Yufkanın kenarlarını, üzerine kapatın.

-Diğer yufkayı da, aynı şekilde alttaki katın üzerine, kenarları taşacak şekilde serin.

-Kalan iç karışımını koyun.

-Kalan harçtan 2 yemek kaşığı kadar ayırıp, onu da 2.kat makarnaların üzerine gezdirin.

-2.yufkanın da kenarlarını üzerine kapatın.

-Ayırdığınız 2 yemek kaşığı harca, 1 yumurta kırın. Çırpın ve böreğinizin üzerine sürün.

-Daha önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verip, üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun.


6 yorum:

yemegim dedi ki...

ebrucum harikasin vallahi ne kadar güzel görünüyor böregin yazini okumasaydim anlamayacaktim icinde makarna oldugunu mutlaka deneyecegim canim ellerine saglik sizlere afiyet olsun sevgiler...

Biby Cletus dedi ki...

Cool blog, i just randomly surfed in, but it sure was worth my time, will be back

Deep Regards from the other side of the Moon

Biby Cletus

ebruakin dedi ki...

Thank you for visiting my site.
Best regards.

ebruakin dedi ki...

Sevgili Seval... Blogger da beni yalnız bırakmadığın için çok teşekkürler.
Tarifimi de dene mutlaka. Ben sık sık yapıyorum.
Sevgiler...

medura dedi ki...

Büyük boy dikdörtgen borcama da uygun olur mu bu miktarda makarna acaba? 400 mm x 270 mm x 61 mm ölçüde olanı yani, büyük kare borcamın dikdörtgen olmuş hali gibi... Sizin tepsinizin ebatları nasıldı?

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Benim tepsim 20x30cm ebatlarında.
Büyük borcama yaparsanız daha ince bir börek elde edersiniz ama öyle de olabilir sanırım.

Saygılar...