9 Mayıs 2007

Ispanaklı Börek

Bu tarif Nuran Anne'den...

Malzemeler:

5 adet yufka

İçi İçin:

2 kg ıspanak

1 soğan

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yumurta

Tuz, karabiber

Harcı İçin:

2 yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

1 yumurta

Çörekotu


Yapılışı:

-Ispanakları iyice yıkayın. Doğrayın.

-Bol su ile renkleri koyulaşana kadar haşlayın.

-Süzün. Suyunu iyice sıkın.

-Tavaya soğanı ve yağı alıp kavurun.

-Yumurtaları ekleyin. Beyaz beyaz topaklar olana kadar karıştırarak pişirin.

-Ispanakları ekleyin.

-Tuzunu ve karabiberini koyup, 5 dakika kavurun. Böreğimizin içi artık hazır.

-Harcı için, yumurtaları çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.

-Tepsinizi yağlayın.

-Yufkalardan birini tepsinizin altına, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Daha sonra diğer yufkaları, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.

-En ortasına, iç malzemesini yayın.

-Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.

-Verdiğim ölçüye göre, her kata 3 kaşık harç koyarsanız, sonunda 4 kaşık kadar artması gerekir. Bu artan harcın içine 1 yumurta kırın ve çırpın. Böreği T şeklinde keserek harçlı yumurtayı üzerine dökün. Her tarafına yayılsın.

-Çörekotu serpin.

-200 derecede fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.

-İçinde bol yumurta olduğundan, böreğiniz çabuk bozulabilir. Bu nedenle buzdolabında muhafaza edin. Servis ederken mutlaka ısıtın.

Hiç yorum yok: