Malzemeler:
5 adet yufka
İçi İçin:
2 kg ıspanak
1 soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
Tuz, karabiber
Harcı İçin:
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 yumurta
Çörekotu
Yapılışı:
-Ispanakları iyice yıkayın. Doğrayın.
-Bol su ile renkleri koyulaşana kadar haşlayın.
-Süzün. Suyunu iyice sıkın.
-Tavaya soğanı ve yağı alıp kavurun.
-Yumurtaları ekleyin. Beyaz beyaz topaklar olana kadar karıştırarak pişirin.
-Ispanakları ekleyin.
-Tuzunu ve karabiberini koyup, 5 dakika kavurun. Böreğimizin içi artık hazır.
-Harcı için, yumurtaları çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.
-Tepsinizi yağlayın.
-Yufkalardan birini tepsinizin altına, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Daha sonra diğer yufkaları, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.
-En ortasına, iç malzemesini yayın.
-Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.
-Verdiğim ölçüye göre, her kata 3 kaşık harç koyarsanız, sonunda 4 kaşık kadar artması gerekir. Bu artan harcın içine 1 yumurta kırın ve çırpın. Böreği T şeklinde keserek harçlı yumurtayı üzerine dökün. Her tarafına yayılsın.-Çörekotu serpin.
-200 derecede fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.
-İçinde bol yumurta olduğundan, böreğiniz çabuk bozulabilir. Bu nedenle buzdolabında muhafaza edin. Servis ederken mutlaka ısıtın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder