Bildiğim üç çeşit pilav yapma yöntemi var. Yemek hazırlamak için ne kadar zamanınız varsa, ona uygun olanı seçebilirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme)
2 çorba kaşığı margarin (tepeleme)
Tuz, su, limon
Bütün yöntemlerde yağ ve pirinç ölçüleri aynıdır. Farklılık; hazırlama işlemlerine göre su miktarının değişmesidir. Onun da aklınızda kalması için basit bir formülü var:
Haşlama yönteminde 2 bardak pirince, 4 bardak su (bire iki),
Kavurma yönteminde 2 bardak pirince, 3 bardak su (bire bir buçuk),
Suda Bekletme yönteminde 2 bardak pirince, 2 bardak su (bire bir) konulmalıdır.
Yapılışı:
Haşlama Yöntemi:
-Yağları tencereye alın, kızdırın.
-Kaynamış 4 bardak suyu tencereye ekleyin. Tencerede de kaynamasını bekleyin.
-Ayıklayıp, yıkayıp, süzdüğünüz 2 bardak pirinci ekleyin.
-Tuzunu koyun.
-Pilavınızın daha beyaz olması için, 3-4 damla limon suyu ekleyin.
-Altını kısın ve kapağını kapatarak, suyunu çekene kadar pişirin.
-Daha sonra birkaç kat kağıt havluyu pilav ile kapağı arasına sıkıştırın. Kağıt havlu buharını alacak ve pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.
Kavurma Yöntemi:
-Pirinci ayıklayın.
-Bir kaba alıp, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpin.
-Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin ve 30 dakika bekletin.
-Daha sonra, ovalamadan, sadece suyunu akıtarak, beyaz suyu yok olana kadar yıkayın.
-Yağları tencereye alın, kızdırın.
-Yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinçler saydam bir görünüme kavuşuncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika kavurun.
-2 bardak pirinç için, 3 bardak kaynamış suyu ekleyin.
-Tuzunu koyun.
-Pilavınızın daha beyaz olması için, 3-4 damla limon suyu ekleyin.
-Altını kısın ve kapağını kapatın. Suyunu çekip, üzeri göz göz oluncaya kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.
-Daha sonra birkaç kat kağıt havluyu pilav ile kapağı arasına sıkıştırın. Kağıt havlu buharını alacak ve pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.
Suda Bekletme Yöntemi:
-Pirinci ayıklayın.
-Bir kaba alıp, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpin.
-Üzerini 2 parmak geçecek kadar, kaynamış su dökün ve tam 1 saat bekletin.
-Daha sonra, ovalamadan, sadece suyunu akıtarak, beyaz suyu yok olana kadar yıkayın.
-Yağları tencereye alın, kızdırın.
-Yıkanmış pirinci ekleyin. 2 dakika kadar kavurun.
-2 bardak pirinç için, 2 bardak kaynamış suyu ekleyin.
-Tuzunu koyun.
-Pilavınızın daha beyaz olması için, 3-4 damla limon suyu ekleyin.
-Altını kısın ve kapağını kapatarak, suyunu çekene kadar pişirin.
-Daha sonra birkaç kat kağıt havluyu pilav ile kapağı arasına sıkıştırın. Kağıt havlu buharını alacak ve pilavınızın tane tane olmasını sağlayacaktır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder