9 Mayıs 2007
Patates Graten
Malzemeler:
5 adet patates
Tuz, su
Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri İçin:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
-Patateslerin kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın.
-4 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ekleyin.
-Kaynamış tuzlu suya patatesleri koyun. 15 dakika kadar haşlayın. Yenebilecek kadar pişmiş olmalı. Sonra süzün.
-Beşamel sos için; tereyağını eritin, unu ekleyin. 2 dakika kadar kavurun. Azar azar sütü ekleyin. Sonra tuzunu ve yarım çay kaşığı kadar karabiberini koyun. Hızlı hızlı karıştırarak yumurta sarısını ekleyin. Kaynayıp, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. (Beşamel sos, topaklanmaması için, her aşamasında iyice karıştırılmalıdır.)
-Süzülen patatesleri, fırın kabınıza alın.
-Beşamel sosun yarısını üzerlerine dökün ve karıştırın.
-Kalan yarısını üzerine dökün.
-En son olarak da kaşar peyniri rendesini serpiştirin.
-180 derecede ısınmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder