9 Mayıs 2007

Patates Graten


Malzemeler:
5 adet patates
Tuz, su

Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri İçin:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
-Patateslerin kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın.
-4 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ekleyin.
-Kaynamış tuzlu suya patatesleri koyun. 15 dakika kadar haşlayın. Yenebilecek kadar pişmiş olmalı. Sonra süzün.
-Beşamel sos için; tereyağını eritin, unu ekleyin. 2 dakika kadar kavurun. Azar azar sütü ekleyin. Sonra tuzunu ve yarım çay kaşığı kadar karabiberini koyun. Hızlı hızlı karıştırarak yumurta sarısını ekleyin. Kaynayıp, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. (Beşamel sos, topaklanmaması için, her aşamasında iyice karıştırılmalıdır.)
-Süzülen patatesleri, fırın kabınıza alın.
-Beşamel sosun yarısını üzerlerine dökün ve karıştırın.
-Kalan yarısını üzerine dökün.
-En son olarak da kaşar peyniri rendesini serpiştirin.
-180 derecede ısınmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: