26 Mayıs 2007

Mantar Sote


Çalışırken, çabuk pişen ve hazırlanması kısa süren tarifler araştırırdım.

Mantar sote de, eski bir iş arkadaşımdan öğrendiğim ve sık sık yaptığım bir tariftir. Etin yanında servis edebileceğiniz, hem kolay hem de lezzetli bir garnitürdür.

Malzemeler:
400 gr kültür mantarı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
-Mantarları, akan suyun altında, elinizle ovalayarak temizleyin. Boyuna dilimleyin.
-Soğanı da uzun uzun piyazlık doğrayın.
-Sarımsakları minik minik kesin.
-Dilimlenmiş mantarları, piyazlık soğanı, küçük kesilmiş sarımsağı, sıvı yağı, limon suyunu ve tuzu bir tavaya alıp, orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar, arada karıştırarak, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. (Limon suyu eklerseniz, mantarlarınız daha az kararacaktır.)
Hepsi bu! Çok kolay değil mi?

Deneyenlere Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: