Malzemeler:
600 gr barbunya fasülye (3,5 su bardağı)
2 adet havuç
1 adet soğan
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
tuz, su, maydanoz
Yapılışı:
-5 bardak suya, limonsuyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın.
-Kaynayan suya, ayıkladığınız ve yıkadığınız barbunyaları ekleyin. Siyah suyu çıkması için, 30 dakika haşlayın.
-Sonra barbunyaları süzün. Siyah suyu atın. (Beyaz fasülyede haşlama suyundan bir miktar, yemeğe katılıyor.Ancak barbunya fasülyenin suyu kullanılmıyor.)
-Ayrı bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı, ince doğranmış soğan ve sarımsağı koyup, kavurun.
-Halka kesilmiş havuçları ekleyip, 2 dakika daha kavurun.
-Rendelenmiş, kabukları alınmış domatesleri,şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, 5 dakika pişirin.
-4 bardak sıcak su ekleyin. Kaynayınca süzülmüş barbunyaları ekleyin.
-Kapağını kapatın ve altını kısın. Pişme esnasında suyu kontrol edilmelidir. Bir kaç seferde olmak üzere, 3 bardak daha sıcak su ekleyin. Fasülyeler, cinslerine göre değişik sürelerde pişerler. Yemeğiniz, 40-60 dakika arasında pişmiş olacaktır. Pişme sırasında yüzeyde biriken köpükler varsa, kaşıkla alınıp atılmalıdır
-Yemeğiniz ılınınca üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip, servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder