9 Mayıs 2007

Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler:

600 gr barbunya fasülye (3,5 su bardağı)

2 adet havuç

1 adet soğan

3 adet domates

4 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1/2 limonun suyu

1 çorba kaşığı toz şeker

tuz, su, maydanoz

Yapılışı:

-5 bardak suya, limonsuyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın.

-Kaynayan suya, ayıkladığınız ve yıkadığınız barbunyaları ekleyin. Siyah suyu çıkması için, 30 dakika haşlayın.

-Sonra barbunyaları süzün. Siyah suyu atın. (Beyaz fasülyede haşlama suyundan bir miktar, yemeğe katılıyor.Ancak barbunya fasülyenin suyu kullanılmıyor.)

-Ayrı bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı, ince doğranmış soğan ve sarımsağı koyup, kavurun.

-Halka kesilmiş havuçları ekleyip, 2 dakika daha kavurun.

-Rendelenmiş, kabukları alınmış domatesleri,şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, 5 dakika pişirin.

-4 bardak sıcak su ekleyin. Kaynayınca süzülmüş barbunyaları ekleyin.

-Kapağını kapatın ve altını kısın. Pişme esnasında suyu kontrol edilmelidir. Bir kaç seferde olmak üzere, 3 bardak daha sıcak su ekleyin. Fasülyeler, cinslerine göre değişik sürelerde pişerler. Yemeğiniz, 40-60 dakika arasında pişmiş olacaktır. Pişme sırasında yüzeyde biriken köpükler varsa, kaşıkla alınıp atılmalıdır

-Yemeğiniz ılınınca üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip, servis edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: