9 Mayıs 2007

Mücver

En sevdiğim yemeklerden biridir mücver.

Hem hamur işi gibi, hem sebze yemeği gibi de aynı zamanda. Diyet yapıyorsanız, kendinizi, -altı üstü, yediğim kabak, ne kadar kalorili olabilir ki, diye de kandırabilirsiniz.

Ben, diğer gördüğüm tariflerden değişik olarak, süt de katıyorum. Daha yumuşak oluyor. İçindekilere baktığımda, yemeğin adına kabak keki demeye, kabartma tozu ve fırına verilmesi kalmış sadece. Belki bir gün onu da denerim.

Malzemeler:

4 adet kabak

3 adet yumurta

4 çorba kaşığı un (tepeleme)

3 çorba kaşığı süt

Tuz

7 dal maydanoz

4 dal dereotu (yoksa, olmasa da olur, maydanozun miktarını artırın)

3 dal taze soğan (yoksa, rendelenmiş 1 adet kuru soğan)

1 dal taze sarımsak (yoksa, toz veya sos şeklinde olanları,1 silme çay kaşığı kadar kullanabilirsiniz)

7 yaprak taze nane (yoksa, 1 çorba kaşığı kuru nane)

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

-Kabakları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. (Rendenin ince tarafıyla rendelerseniz veya robottan geçirirseniz, harcı bulamaç gibi olup,çok yağ çekiyor. Tecrübeyle sabittir. Benden söylemesi...)

-Yumurtaları, ince doğradığınız yeşillikleri, sütü ve unu ekleyin. İyice karıştırın. Kıvamı sulu olmalı. Harcın fotoğrafı fikir verir umarım. Eğer hazırladığınız karışımı bekletirseniz kabak su verecektir. O zaman biraz daha un eklemelisiniz.

-Tavaya, başparmağınız kalınlığında sıvı yağ koyup, kızdırın. Harçtan, çorba kaşığı ile alarak yağa kaşık kaşık koyun. İki tarafını da kızartın. (Harç yapışıyorsa, kaşığı yağlayarak da kullanabilirsiniz.)












Aynı harcı, tatlı kaşığı ile yağa koyarak, fotoğraftaki gibi minik mücverler elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...