Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı biber salçası (tepeleme)
1 çay kaşığı domates salçası (tepeleme)
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz, suYapılışı:
-Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın.
-Sıvı yağ, soğan ve sarımsağı tencerenize koyun, soğanlar sararana kadar pişirin.
-Unu ekleyin. 1-2 dakika kavurun.
-Salçaları ekleyin. Onları da 1-2 dakika kavurun.
-Topaklanmaması için, karıştırarak ve azar azar 5 bardak sıcak su ekleyin.
-Ayıklanıp yıkanmış pirinç ve kırmızı mercimeği de tencereye koyun.
-30 dakika kadar pişirin. (Pişme esnasında, kıvamına göre, birkaç seferde olmak üzere, 3 bardak kadar daha, sıcak su eklemelisiniz. Suyun miktarına sevdiğiniz kıvama göre siz karar verin.)
-Kuru naneyi ekleyip, 10 dakika daha pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder