9 Mayıs 2007

Mercimek Çorbası


Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı pirinç

1 adet soğan

4 yemek kaşığı sıvı yağ

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı biber salçası (tepeleme)

1 çay kaşığı domates salçası (tepeleme)

1 yemek kaşığı kuru nane

Tuz, su

Yapılışı:

-Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın.

-Sıvı yağ, soğan ve sarımsağı tencerenize koyun, soğanlar sararana kadar pişirin.

-Unu ekleyin. 1-2 dakika kavurun.

-Salçaları ekleyin. Onları da 1-2 dakika kavurun.

-Topaklanmaması için, karıştırarak ve azar azar 5 bardak sıcak su ekleyin.

-Ayıklanıp yıkanmış pirinç ve kırmızı mercimeği de tencereye koyun.

-30 dakika kadar pişirin. (Pişme esnasında, kıvamına göre, birkaç seferde olmak üzere, 3 bardak kadar daha, sıcak su eklemelisiniz. Suyun miktarına sevdiğiniz kıvama göre siz karar verin.)

-Kuru naneyi ekleyip, 10 dakika daha pişirin.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: