Bu tarif de, Ekrem Muhittin Yeğen'in, Yemek Öğretimi kitabındaki tarifin, kendimce yorumlanmış halidir.
Ben et yemiyorum. O yüzden tadı hakkında bir yorum yapamayacağım. Ama eşim bu yemeği çok seviyor. Sizin de beğeneceğinizi umuyorum.
Malzemeler:
500 gr iri kuşbaşı doğranmış az yağlı dana eti
4 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
3 adet domates
Tuz, su
Yapılışı:
-Margarini, tencerede kızdırın.
-Etleri ekleyin. Suyunu salıp, çekene kadar pişirin. (Bu aşamada sakın tuz koymayın. Etler, kırmızı rengini tamamen kaybedene kadar, kuruyup sertleşmemesi için, tuz konulmaması gerekiyor. Bu işleme de eti mühürlemek deniyor.)
-Etler kavrulunca, yağını tencerede bırakacak şekilde, süzerek bir kenara alın.
-Tenceredeki yağa, küçük küçük doğranmış soğanları ekleyip, kavurun.
-Sonra, çekirdekleri alınmış ve yine küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
-Domatesler renk değiştirdiklerinde, ayırdığınız etleri ekleyin.
-2 bardak kaynamış su ve tuzunu ekleyin.
-Kapağını kapatıp, altını kısın.
-Suyunu kontrol ederek 1,5-2 saat kadar pişirin. (Pişirme esnasında, azar azar olmak üzere, 2 su bardağı daha, kaynamış su ilave etmeniz gerekiyor.)
2 yorum:
Yani bu yemek yenmezde ne yapılır. Ailece etcil olduğumuz için buna kesinlikle hayır denmez bence. Ellerine sağlık. Bende yapıyorum ve çokta güzel bir yemek.
sevgiler
Selamlar Sadiye'cim,
Çok teşekkür ederim. :)
Ben yiyemiyorum maalesef.
Çok teşekkürler, senin de ellerine sağlık canım.
Görüşmek üzere.
Sevgiler...
Yorum Gönder