Arkadaşlar bu böreği yiyip de tarifini istemeyen olmadı şimdiye kadar.
Hem çok kolay, hem ekonomik, hem bereketli, hem de tadı nefis... Daha ne olsun.
İçinde makarna olduğunu söylemeden, birkaç kişi üzerinde test ettim. Anlamadılar. Koyduğunuz harç sayesinde makarnalar bütünleşip tabakta yufka gibi duruyorlar.
Bu tarif, Sabah Gazetesinin haftasonu eklerinden birinden alınma...
Malzemeler:
2 adet yufka
1 yumurta
tepsiyi yağlamak için sıvıyağ
İç için
Malzemeler:
1 paket kelebek makarna
Tuz, su
500 gr beyazpeynir (Ben taciroğlu kullandım. Peyniriniz tam yağlı ve sert olmalı.)
50 gr tereyağı
Yarım demet maydanozİçin Yapılışı:
-Makarnanızı tuzlu suda, 10-12 dakika kadar haşlayın. Süzün.
-Genişce bir kaba alın. Sıcakken tereyağını koyun karıştırın.
-Peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin... İç malzememiz hazır!
Harcı İçin
Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Harcın Yapılışı:
-Yumurtayı çatalla çırpın.
-Diğer malzemeleri ekleyip, karıştırın...Harç da hazır!
Böreğin Yapılışı:
-Yufkayı, yağladığınız tepsinize, kenarları taşacak şekilde serin.
-Makarnalı, iç karışımınızın yarısını, yufkanızın içine dökün.
-Harcın yarısını makarnaların üzerine, kaşıkla gezdirin.
-Yufkanın kenarlarını, üzerine kapatın.
-Diğer yufkayı da, aynı şekilde alttaki katın üzerine, kenarları taşacak şekilde serin.
-Kalan iç karışımını koyun.
-Kalan harçtan 2 yemek kaşığı kadar ayırıp, onu da 2.kat makarnaların üzerine gezdirin.
-2.yufkanın da kenarlarını üzerine kapatın.
-Ayırdığınız 2 yemek kaşığı harca, 1 yumurta kırın. Çırpın ve böreğinizin üzerine sürün.
-Daha önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verip, üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
5 yorum:
ebrucum harikasin vallahi ne kadar güzel görünüyor böregin yazini okumasaydim anlamayacaktim icinde makarna oldugunu mutlaka deneyecegim canim ellerine saglik sizlere afiyet olsun sevgiler...
Thank you for visiting my site.
Best regards.
Sevgili Seval... Blogger da beni yalnız bırakmadığın için çok teşekkürler.
Tarifimi de dene mutlaka. Ben sık sık yapıyorum.
Sevgiler...
Büyük boy dikdörtgen borcama da uygun olur mu bu miktarda makarna acaba? 400 mm x 270 mm x 61 mm ölçüde olanı yani, büyük kare borcamın dikdörtgen olmuş hali gibi... Sizin tepsinizin ebatları nasıldı?
Selamlar,
Benim tepsim 20x30cm ebatlarında.
Büyük borcama yaparsanız daha ince bir börek elde edersiniz ama öyle de olabilir sanırım.
Saygılar...
Yorum Gönder